Men…

Att det ska vara så svårt att inte tänka men när man ger feeback eller bedömningar till eleven. Man skriver om det som var bra sen kommer det, MEN…
Det lilla ordet kan medföra att det första man sagt/skrivit inte upplevs lika positivt längre. Därför bör man skilja på beröm och påpekanden om felaktigheter och utvecklingsområde så de hamnar i olika meningar. För visst förmedlar följande meningar olika känsla även om innehållet är detsamma.

Utförlig beskrivning av plikt-och konsekvensetik men det blir inte lika tydligt när du beskriver sinnelagsetiken då det saknas exempel

Utförlig beskivning av plikt och konsekvensetik.
Sinnelagsetiken beskiver du inte lika tydligt då det saknas exempel.

Formativ feedback behöver innehålla informationen om vad som kan utvecklas och hur man kan göra det. Då förmedlar man en tro på elevens förmåga och en önskan om att de ska utvecklas.

Utförlig beskrivning av plikt och konsekvens etiken.
Sinnelagsetiken beskriver du inte lika tydligt då det saknas exempel. Du skulle kunna ta något av exempel du skrev på plikt och konsekvensetik och förklara hur man skulle se på dem utifrån sinnelagsetiken. Vad blir rätt och fel att göra då? För att få en utförlig beskrivning så kan du göra som du gjorde så tydligt i exemplet på pliktetiken där du förklarade med exempel hur plikterna kan komma både från religiösa och ickereligiösa ”lagar”.

 

 

Kategorier:Pedagogik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s