Går feedbacken fram?

Jag har funderat på hur jag kan jobba bättre med formativ bedömning. Ibland dröjer det innan vi testar samma kunskapskrav igen och när vi gör det så vill jag att de ska använda sig av den feedback de fick förra gången vi jobbade med en viss förmåga eller ett visst kunskapskravet. Jag ska testa att låta eleverna själva sammanfatta min feedback på föregående uppgift som en inledande del på nästa uppgift.

Jag tänker att de ska få fundera över frågor likt dessa:

  • Vad gjorde du bra förra gången som du ska göra även nu?
  • Vad lärde du dig av min feedback som du ska tänka på att göra nu?
  • Hur kan du när uppgiften är klar stämma av att du har gjord det du skriver om under punkt ett och två?

Kategorier:Pedagogik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s