Zaption stänger ner! Jag väljer att fokusera på vad jag har lärt mig inte vad jag missar

Jag blev så besviken när jag fick mail om att Zaption kommer att stänga ner pga att de hade blivit uppköpta. Allt jobb jag lagt ner och allt bra material jag har skapat och planerat att använda flera år framöver kändes bortkastat. Nu några veckor senare har jag hunnit smälta det och inser att det inte är helt sant. Jag har lärt mig väldigt mycket sedan jag började med Zaption. Dels fick jag erfarenhet av ytterligare ett program och dess funktioner vilket gör det lättare att lära mig liknande program i framtiden. Jag har fått fundera mycket på hur man ställer bra frågor, framförallt flervalsfrågor som jag använder mer och mer i form av ”Hinge point questions” (mer om detta kommer i ett senare inlägg). Jag har börjat flippa min undervisning mer än tidigare och läst mycket om det och lärt av de erfarenheter jag har gjort om olika sätt att använda det i olika grupper och sammanhang. Jag har även hittat många bra filmer och även själv producerat flera nya filmer. I flera år har jag tänkt skapa ett Youtube konto och publicera filmer där och det har jag gjort nu. För att kunna använda filmerna i Zaption fick jag även börja använda ett annat skärminspelningsverktyg som sparade filmerna i ett annat filformat.

Jag kanske hade lärt mig mycket av detta utan att prova på Zaption men det hade tagit längre tid.

Vi lärare ska ge våra elever en digital kompetens och förbereda dem på en föränderlig värld där nya digitala tjänster och program kommer hela tiden. Programmen förblir sen inte likadana utan de utvecklas och förändras ständigt och några kommer att försvinna och ersättas av annat.
För att hänga med i förändringen måste vi och våra elever också utvecklas och lära nytt.
Jag tänker välja att se min tid med Zaption som något som har gett mig ny erfarenhet och kunskap istället för att fastna i ilska över all tid jag lagt på att skapa filmer jag inte kan använda längre på det sättet det var tänkt .

Knowledge. Inspirational quote typed on an old typewriter.
Vill du läsa mer om Zaptions nedläggning och hur du kan spara ner ditt material så kan du klicka här

Kategorier:Övrigt

3 svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s