Så roligt att du har hittat min sida!
Jag heter Sarah Jingfors och jobbar som förstelärare på Vuxenutbildningen i Ronneby. Jag är lärare i religionskunskap, psykologi och naturkunskap.
Frågor som skolutveckling, formativ bedömning, att synliggöra lärande och att använda IKT som en pedagogiskt resurs är frågor som jag är extra intresserad av.
Jag hoppas kunna fylla denna blogg med material som kan inspirera andra. Min idé är att inte bara beskriva olika verktyg och metoder med tydliga instruktioner utan att även ge de där extra tipsen om när verktygen kan användas och vad man ska tänka på när man använder dem med eleverna.
Ni hittar samtliga blogginlägg här. Om du letar efter något särskilt så finns inläggen sorterade under olika rubriker uppe i menyn.
Jag kommer gärna ut till skolor och håller i workshops och föreläsningar.
Kontakta mig gärna på: sarah.jingfors01@gmail.com
Workshops och föreläsningar jag har haft:
- Bedömning, planering och undervisning – En serie av Workshops för lärare som är nya i yrket med eller utan lärarexamen om bla. skolsystemet, lärarens uppdrag, betygssättning, baklängesplanering.
- Flippad undervisning – Vad är det, hur gör man och vad säger forskningen?
- Arbete i tvärgrupper – Hur, varför och tips
- Retrieval practice, dubbelkodning och olika stödstrukturer för elever.
- Edpuzzle – Föreläsning och workshop i hur man använder Edpuzzle.
- ScreenCast-O-Matic – Hur man använder skärminspelnings verktyg.
Populära blogginläggen:

Har jag undervisat om det eller bara föreläst om det?
Har jag undervisat om det eller bara föreläst om det? Att jag har gått igenom något för mina elever betyder inte att eleverna kan det. Det är en skrämmande tanke och det är ännu mer skrämmande att få bevisat för sig att eleverna faktiskt inte har förstått det jag just har förklarat. Som lärare […]

Tvärgruppsarbete gör alla aktiva
Man kan använda tvärgrupper på många olika sätt både som en snabb klassrumsaktivitet eller som slutredovisning av ett större arbetsområde. I följande text berättar jag om hur metoden kan användas på olika sätt.

Edpuzzle -steg för steg hur du gör filmer interaktiva med frågor och kommentarer
När eleverna ser en film vill jag att eleverna är aktiva och bearbetar och tar in det dem ser. Med Edpuzzle kan eleverna svara på frågor direkt i filmen och de kan få direkt respons från förinställd feedback. Läraren kan ta del av samtliga elevers svar både live och i efterhand.