Fjärrundervisning

Här har jag samlat de inlägg som kan vara användbara för dig som arbetar med fjärr- eller distansundervisning.

Att ställa om gruppsamtal/grupparbeten till fjärrundervisningjobba-hemma
En samling om tips för hur man arbetar med breakout rooms när man har fjärrundervisning och de begränsningar och möjligheter det innebär.

edpuzleEDpuzzle -steg för steg hur du skapar interaktiva filmer
Med detta verktyg kan lägga till frågor till en film och sedan live eller efteråt se vad eleverna har svarat på dem.  De kan också få direkt respons på sina svar via text du har lagt in i förväg.

Mina bästa tips – skärminspelningreclearn
Hur hittar du som är nybörjare på detta tips på hur du gör en skärminspelning utan att göra de vanliga misstagen.

bild_till_inläggSkärminspelning med Screencast-O-Matic – Steg för steg  Här hittar du steg för steg instruktion med bilder i hur du gör en egen inspelning av det du har på din skärm. Perfekt verktyg för att göra filmer av dina PowerPoints som du kan användas för att flippa undervisningen.

Whiteboard.fi – instruktioner och tipswhiteboard_new_class_pil
Jag beskriver steg för steg hur man använder verktyget som gör att eleverna kan svara på lärarens frågor på digitala whiteboards och läraren kan se samtliga svar i realtid på sin skärm. Inga konton behövs och läraren behöver inte förbereda något i verktyget innan lektionen =)

Har jag undervisat om det eller bara föreläst om det?tänka från pexels
Vid fjärrundervisning kan man lätt hamna i att man har långa föreläsningar. Här skriver jag om hur man kan görs för att eleverna ska blir mer aktiva under en genomgång och hur du som lärare kan se att eleverna förstår och lär sig och inte bara lyssnar.

Flippa undervisningen (flipped classroom)
Att flippa undervisningen är bra både för närundervisning och fjärrundervisning. Man kan använda tekniken ”inflipp” under en pågående fjärrlektion och låta elever förbereda sig enskilt för att sedan diskutera och arbeta tillsammans.

Prezi i undervisningenprezi
Elever kan samarbeta och ta hjälp av att se varandras arbete då man gör presentationer i en gemensam Prezi.